Menu

0

Zastosowania
Marki
Konto
Koszyk
Zastosowania
Konto

Opis produktu

Mąka konopna marki GoodFoods to idealny sposób na wprowadzenie czegoś nowego do Twojej kuchni i zmianę tradycyjnego myślenia o gotowaniu. Ta w 100% naturalna mąka konopna jest rozwiązaniem problemów osób cierpiących na alergie pokarmowe, w tym na celiakię oraz różne dolegliwości trawienne. Pysznie smakuje, dostarcza organizmowi wielu cennych składników, a do tego daje dużo satysfakcji z jedzenia.

Z czego powstaje mąka konopna GoodFoods?

Mąka konopna GoodFoods jest produktem uzyskanym na drodze zmielenia odtłuszczonych ziaren konopi przemysłowych odmiany Cannabis Sativa L. – roślin w pełni legalnych w naszym kraju, znanych ze swoich korzystnych właściwości, będących bogatym źródłem cennych składników żywieniowych. Konopie pochodzą wyłącznie z certyfikowanych, kontrolowanych upraw, gdzie stosowane są ekologiczne metody – bez chemicznych środków ochrony i syntetycznych nawozów. Dzięki temu mąka z nasion konopi GoodFoods jest w pełni bezpieczna dla zdrowia, zachowuje się stabilnie podczas smażenia i nie wywołuje żadnych skutków ubocznych czy niepożądanych efektów..

Produkt jest bogaty w doskonale przyswajalne przez ludzki organizm białko konopne którego zawartość mieści się aż w 32% mąki. Poza tym znajdziemy w niej wiele składników mineralnych: kwasy Omega-3 i Omega-6, aminokwasy, żelazo, fosfor, cynk, magnez, witaminy z grupy E i B.

Mąka bezglutenowa z konopi jest idealnym substytutem mąki pszennej. Wbrew różnym głosom produkt ten doskonale nadaje się do przyrządzania większości popularnych potraw, dlatego możesz go używać w swojej kuchni i zaskoczyć rodzinę oraz znajomych, przy okazji dbając o ich zdrowie. Dodajmy, że ta mąka konopna ma charakterystyczny orzechowy smak i zapach. 

Sposób Przechowywamnia

  • W miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci.
  • W suchym i chłodnym miejscu.
  • W ciemnym miejscu.
  • Po otwarciu ograniczyć dostęp do tlenu.
  • Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

Środki Ostrożności

  • Przed użyciem zapoznaj się z treścią opisu produktu.
  • Jak każdy produkt, tak i ten może powodować wystąpienie uczulenia. Należy zgłosić ten problem lekarzowi.
  • Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
  • Produkt ten nie jest przeznaczony do diagnozowania, leczenia lub zapobiegania jakiejkolwiek chorobie.
  • Podane informacje są przeznaczone wyłącznie do celów informacyjnych i nie mogą zastąpić profesjonalnej porady specjalisty.

GoodFoods mąka konopna – 500 g

goodFoods

Kraj pochodzenia:  Polska

Waga zawartości: 500


Na żądanie/zapytanie

CENA: 17,90 

Brak w magazynie

Zobacz również:

GoodFoods mąka konopna – 500 g

goodFoods

Kraj Pochodzenia:  Polska

Waga zawartości: 500


Na żądanie/zapytanie

CENA: 17,90 

Brak w magazynie

Opis produktu

Mąka konopna marki GoodFoods to idealny sposób na wprowadzenie czegoś nowego do Twojej kuchni i zmianę tradycyjnego myślenia o gotowaniu. Ta w 100% naturalna mąka konopna jest rozwiązaniem problemów osób cierpiących na alergie pokarmowe, w tym na celiakię oraz różne dolegliwości trawienne. Pysznie smakuje, dostarcza organizmowi wielu cennych składników, a do tego daje dużo satysfakcji z jedzenia.

Z czego powstaje mąka konopna GoodFoods?

Mąka konopna GoodFoods jest produktem uzyskanym na drodze zmielenia odtłuszczonych ziaren konopi przemysłowych odmiany Cannabis Sativa L. – roślin w pełni legalnych w naszym kraju, znanych ze swoich korzystnych właściwości, będących bogatym źródłem cennych składników żywieniowych. Konopie pochodzą wyłącznie z certyfikowanych, kontrolowanych upraw, gdzie stosowane są ekologiczne metody – bez chemicznych środków ochrony i syntetycznych nawozów. Dzięki temu mąka z nasion konopi GoodFoods jest w pełni bezpieczna dla zdrowia, zachowuje się stabilnie podczas smażenia i nie wywołuje żadnych skutków ubocznych czy niepożądanych efektów..

Produkt jest bogaty w doskonale przyswajalne przez ludzki organizm białko konopne którego zawartość mieści się aż w 32% mąki. Poza tym znajdziemy w niej wiele składników mineralnych: kwasy Omega-3 i Omega-6, aminokwasy, żelazo, fosfor, cynk, magnez, witaminy z grupy E i B.

Mąka bezglutenowa z konopi jest idealnym substytutem mąki pszennej. Wbrew różnym głosom produkt ten doskonale nadaje się do przyrządzania większości popularnych potraw, dlatego możesz go używać w swojej kuchni i zaskoczyć rodzinę oraz znajomych, przy okazji dbając o ich zdrowie. Dodajmy, że ta mąka konopna ma charakterystyczny orzechowy smak i zapach. 

Sposób Przechowywamnia

  • W miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci.
  • W suchym i chłodnym miejscu.
  • W ciemnym miejscu.
  • Po otwarciu ograniczyć dostęp do tlenu.
  • Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

Środki Ostrożności

  • Przed użyciem zapoznaj się z treścią opisu produktu.
  • Jak każdy produkt, tak i ten może powodować wystąpienie uczulenia. Należy zgłosić ten problem lekarzowi.
  • Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
  • Produkt ten nie jest przeznaczony do diagnozowania, leczenia lub zapobiegania jakiejkolwiek chorobie.
  • Podane informacje są przeznaczone wyłącznie do celów informacyjnych i nie mogą zastąpić profesjonalnej porady specjalisty.

Zobacz również: